Mijn naam is Esther en mijn passie voor pottenbakken begon tijdens een cursus en ben gelijk verslingerd geraakt. 

Deze passie leidde ertoe dat ik de opleiding aan de SBB in Gouda volgde waar ik in 2006 mijn diploma behaalde.  Samen met een collega in handkeramiek was ik mede-eigenaresse van een winkel en werkplaats, waar we cursussen, workshops en lessen aanboden. Tegenwoordig werk ik vanuit mijn eigen kleine atelier dat precies groot genoeg is om mijn liefde voor

keramiek te beoefenen.

 

Pottenbakken is pure handenarbeid en daardoor ook erg tijdrovend. Het is heerlijk ontspannend om de klei te voelen transformeren in de vorm,  exact vormend naar het beeld dat ik in gedachten heb.  

Het is een bewuste keuze om voornamelijk gebruikskeramiek te maken, producten die men dagelijks nodig heeft,  omdat ik ervan hou iets praktisch en mooi te creëren dat van dagelijks nut is.

 

Ik experimenteer met witte, zwarte en gespikkelde klei voor variatie en werk ook met porselein, vanwege de pure uitstraling en het feit dat het geen gekleurd glazuur nodig heeft.

Het straalt een kracht uit in al zijn eenvoud.

 

Alle glazuren maak ik zelf, een proces dat veel tijd en inspanning kost, maar de beloning is groot wanneer het eindproduct precies zo uitpakt als ik voor ogen had.

Ik hoop van harte dat anderen net zoveel plezier beleven aan mijn keramiek als ik heb in het maken ervan. 

 

Esther

≿━━━━༺❀༻━━━━≾